Cartoline da Bucarest Vederi din Bucuresti

Cartoline da Bucarest Vederi din Bucuresti
Cartoline da Bucarest – Vederi din Bucuresti

immagini centro storico di Bucarest Romania

Buongiorno carissimi! Tutto bene?

Lo so, in questo periodo sono stata un  po’ assente, risucchiata in una bolla temporale. I racconti di viaggio aspettano di essere raccontati, Michi la buffa cagnolina viaggiatrice continua a coccolarci e camminare a 2 zampe, gli esperimenti di gusto in cucina hanno prodotto delle ricette invitantiper non dimenticare dei trucchi di bellezza. E proprio quando stavo per riprendermi, è uscito un viaggio improvviso, a Bucarestper qualche giorno starò via e lontana dal computer. Però almeno una cartolina da Bucarest ve la mandopoi forse ci saranno anche altre sorprese piacevoli. Vedremo.

Intanto cosa ne dite della cartolina? Se la volete (ci saranno due cartoline, una per la risposta estratta a caso e l’altra per il commento più bello-originale:)), lasciatemi un commento qui fino alla mezzanotte di  venerdì 14 marzo 2013.

A presto!

P.S.: voi cosa fate in aeroporto durante l’attesa al decollo? Io solitamente leggo, cosi mi sono appena caricata un po’ di libri sul Kindle, avete qualcosa da consigliarmi?

Soto: Il Museo del villaggio Bucarest Romania: un museo allaperto con case tradizionali  e chiese in legno provenienti da diverse parti della Romania.

Museo del villaggio Bucarest Romania

Vederi din Bucuresti

Buna ziua dragilor! Ce mai faceti, ce mai dregeti?

Da, stiu, in perioada asta am cam disparut din peisajul bogosferei. Povestirile de calatorie asteapta sa fie povestite, Michi –catelusa continua sa o faca pe artista mergand in doua labe si ne terorizeaza cu dulci pupaturi blanoase, experimentele in bucatarie au dat roade si retete gustoaseplus ca am si niste secrete de a ne infrumuseta in mod natural. Uite cate s-au adunat si, tocmai cand ma pregateam sa vi le impartasesc, s-a ivit o calatorie neasteptata la Bucuresti. Cateva zile voi sta departe de computer dar macar o vedere (reala) ma gandeam sa va trimit. Si poate vor fi si alte surpize placute, om vedea.

Intre timp ce spuneti de o vedere din Bucuresti? Daca o vreti(vor fi doua, una pentru un comentariu ales la intamplare, alta pentru cel mai frumos/original comentariu) va astept cu un comentariu aici, pana vineri 14 martie la miezul noptii.

Pe curand!

Anca

Ps: voi cum va ocupati timpul in aeroport? Eu o sa am ceva mai mult de asteptat, asa ca tocmai mi-am alimentat kindle-ul cu cateva carti. Aveti vreo sugestie?

 

like & share:

12 Responses »

  1. Si eu citesc. Se mai intampla sa ascul si muzica, depinde de starea pe care o am si de cata confuzie este inautru :). Drum bun si sa ai o vacanta cat mai placuta 🙂

  2. @Ana Maria: multumesc. eu ma distrez examinand calatorii. De data asta plec solo asa ca n-o sa am cu cine chicotidesi la ultima plecare eram tot singura si m-am imprietenit cu o tipa care mi-a facut calatoria mult mai placuta.
    Mi-am luat kindle abia de Craciun e amicul ideal penru calatorii, ocupa spatiu putin-cu zeci de carti inauntru- si il pot pune in bagajul de mana. Asta o a fie prima oara cand citesc in aeroport, inainte nu ma caram cu cartile-de hartie- dupa mine.

  3. Eu daaaaveam mereu carti in bagajul de manao data la aeroport le-a si scos tanti de la control sa le rasfoiasca ;). Eu sunt mereu clasica. Imi place sa dau pagina si sa simt mirosul de gartie, sa scriu notite la sfarsitul cartiichestii de genul asta 😉

  4. Vederile tale mi-au facut dor de casa. Sunt locuri faine in Bucuresti si exista oameni deosebiti care sfintesc locul. Si apoi, cand ai trait o viata intr-un oras, acesta face parte deja din fiinta, cu bune si rele. Cineva spunea ca frumusetea Bucurestiului sta in haosul care il guverneaza. Este un amalagam de Orient si Occident, care este fascinant pentru un vizitator cu sufletul larg si mintea deschisa.
    Exista, desigur, atatea lucruri de facut si de schimbat. De exemplu, cartierele de blocuri-dormitor nu-mi plac, dar sta in puterea oamenilor sa gaseasca soluti pentru a le schimba fata. Nemtii din fosta Germanie de Est au reusit. Noi de ce nu am reusi, daca ne-am propune, cu adevarat?
    Si mie imi place sa observ oamenii, in aeroport, pe plaja, in autobuz sau aiurea. Mi-ar placea sa ii si pozez, dar sunt prea timida pentru asta. Vremea in asteptat o mai petrec rezolvand sudoku. Da, ideea cu kindle-ul ma tenteaza si pe mine. Daca zici ca e o chestie faina, ma voi gandi serios sa imi iau si eu unul.

  5. @Ana Maria si Mirela- referitor la kindle: si eu eram fanul cartilor in format cartaceu, daca acum 4 luni mi-ai fi spus ca o sa-mi iau kindle as fi sarit ca arsa si pariat ca sigur nu, niciodata. Apoi am avut o revelatie in ajunul Craciunului: vitrinele pline cu carti pe care mi le doresc si pe care sincer nu-mi permit sa le cumpar in ritmul in care citesc eu(cel putin 2 romane pe saptamana), noutatile din cel in ce mai rare la biblioteca publica, bibliotecile prietenilor deja cititeasa ca am zis gata, nu se mai poate, sunt dependenta de lectura, hai sa incerc cu kindelul-pe care nu-l vazusem la nimeni in realitate si eram indecisa-. A fost o mare surpriza cand l-am primit, m-am indragostit la nebunie si iremediabil. Cu ocazia asta mi-am dat seama ca ma intereseaza cartea ca si continut, nu formatul(cartaceu sau ebook)nu mi-e dor deloc de hartie. Cel putin nu la romane, cele care au si foto/imagini de arta, foto etc sunt indiscutabil mai faine pe hartie. In afara de avantajul pretului cartilor e si ca ai acces la orice(si in engleza , franceza, romana etc). In plus la astea in limbi straine eu ma simt mult mai confortabil cu kindle: are dictionar incorporat si (pentru mine)e mult mai comod sa apesi o tasta pentru a vedea explicatia cuvantului decat sa ma car cu dictionarul dupa mine. Caracterele si legibilitatea sunt identice cu cele ale unei carti, nu are luminozitatea suparatoare specifica calculatorului sau tabletei/ipad. Mai mult, poti mari caracterele(eu la citit ar trebui sa port ochelari). Sigur, fiecare are gusturile sale, le respect si intelegdar pentru mine kindle forever(si nu sunt deloc fan gadgeturi, n-am nici tableta, nici iphone ipad si nici nu-mi doresc). Nu zic ca maine plec doar cu un rusacel dar am vreo 30 de carti ebook in el(sunt deci echipata pentru o aterizare pe o insula pustie, desi sper sa nu fie cazul) .

  6. @Mirela: la kindle am scris mai jos, ar trebui sa le ecr un procent pentru reclama 🙂 (mai multi la serviciu si l-au luat dupa ce l-au vazut la mine, altii l-au pipait, intors- reintors dar prefera hartia)depinde mult de situatie(bani, comoditate, interese, daca citesti cand calatoresti etc).
    Dar tu esti din Bucuresti? eu am facut facultatea acolo si n-am reusit niciodata sa-l vad ca turist, frumoas sau uratpentru mine e BUCURESTI pur si simplu, e prea incarcat de povesti, amintiri,oameni pentru ma putea detasa si privi ca vizitator. Nici mie nu-mi palc cartierele -blocuri, dar uite ca dupa cativa ani de camin bucurestean si simil gatit la resou ma pot adapta oriunde:).
    Am sudoku pe mobil dar nu l-am incercat, mi-ai dat o idee. Apropos de jocuri pe mobil intr-o perioada eram fan brain champion si diamond rush, dar am bifat deja nivelele:).
    Si eu sunt foarte timida la fotografiat persoane, apoi daca le cer voie fac surasul de foto si pierd din farmec.

  7. Da, sunt din Bucuresti si pentru mine este orasul meu natal, nici bun, nici rau, e acasa si basta. Mi-ar placea sa ii cunosc mai bine povestile si, in masura in care gasesc carti despre asta, le citesc cu mare placere.
    Nu am reusit sa imi dau seama de unde este poza cu curtea interioara (prima din dreapta sus).

  8. Daca ai carticele nu-ti mai trebuie altceva. Eu aveam intotdeauna 2-3 carti dupa mine in bagajul de mana, in caz ca le termin sau nu-mi plac :)) De cand citesc e-books am bagajul mult mai usor si nici ca-mi trebuie altceva. Daca am mai mult de asteptat, incerc sa prind o masa si-mi iau o cafea, cu cartea langa nici nu simt cand trece timpul si nu de putine ori m-am trezit ca se urcase toata lumea in avion cand am ridicat eu capul sa verific daca are rost sa ma pregatesc de imbarcare :))))

  9. Mirela, biserica se cheama Stavropoleos, de fapt e o manastire, se afla in centrul vechi-langaLipscani-, complet refacut, nu mai ajunsesem pe acolo de vreo 10 ani cred. Biserica este superba, nu-mi dau seama cum de nu o remarcasem cat stateam in Bucuresti.

  10. Pingback: Din loc in loc, din om in om | In jurul Kadiei

Rispondi